5 Λόγοι που είναι σημαντικά τα social media για το marketing

social-media marketing | my-webart.gr

5 Λόγοι που είναι σημαντικά τα social media για το marketing

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των κοινωνικών μέσων δικτύωσης είναι ραγδαία και έχουν μπει στις ζωές όλων. Έτσι παίζουν σημαντικό ρόλο για μια επιχείρηση τόσο στο να γίνει ακόμη περισσότερο γνωστή όσο και στο να αυξήσει τα ίδια της τα κέρδη.

Αυτοί είναι  οι  5 λόγοι που βοηθούν τα social media την επιχείρησή σας:

  • Χαμηλό Κόστος. Αρχικά δεν υπάρχει κανένα κόστος για την εγγραφή στα social media. Οι διαφημίσεις  στο facebook,  στο twitter και  στο instagram αλλά και τα στοχευμένα μηνύματα έχουν πολύ μικρό  κόστος σε σχέση με τις παλιές τεχνικές του marketing όσο και  για το ποσό πολύ θα προβάλλονται.
  • Βρείτε καινούργιος  πιθανούς πελάτες.   Τα κοινωνικά μέσα χρησιμεύουν στο να προωθούνται  τα προϊόντα και οι  υπηρεσίες που παρέχει μια  επιχείρηση, με αυτό το τρόπο όλο και περισσότερα άτομα θα είναι σε θέση να τα ανακαλύψουν. Ανάλογα με το είδος της επιχείρησή σας μπορείτε να επιλέξετε ποιο είναι το καταλληλότερο για σας.
  • Εύκολο στη δημιουργία. Είναι πολύ απλό και γρήγορο να φτιάξετε ένα προφίλ για την εταιρεία σας σε οποιοδήποτε πλατφόρμα  κοινωνικής δικτύωσης επιθυμείτε. Όσο  για διαχείρισή τους μετά είναι εύκολο στη χρήση. Αν θέλετε να επενδύσετε σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν πολλά πρακτορεία που ειδικεύονται σε αυτό το κομμάτι και βελτιώνουν κατά πολύ το marketing.
  • Ενίσχυση στις μηχανές αναζήτησης. Οι χρήστες μπορούν με ένα απλό πάτημα του κουμπιού να μοιράζονται το περιεχόμενο σας που αυτό συνεπάγεται με την αύξηση της επισκεψιμότητας του προφίλ της επιχείρησής σας  άρα θα γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή και θα αυξηθεί το πελατολόγιο σας.
  • Ηλεκτρονικό Εμπόριο.  Τα social media παρέχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, οι χρήστες δηλαδή θα μπορούν να κάνουν αγορές είτε μέσω τη σελίδας σας στο facebook για παράδειγμα είτε μέσω συνδέσμων σε προϊόντα όπου  να οδηγούν  στην ιστοσελίδα για τις online αγορές τους.

Share this post